Pages

06 February, 2012

Igaunija pēc divdesmit gadiem būs bagātāka par Somiju

Igaunija līdz 2030. gadam kļūs bagātāka par Somiju, uzskata investīciju baņķieris Joakims Heleniuss.

«Ja nedaudz paveiksies, tad jau divdesmito gadu otrajā pusē Igaunija var apsteigt Somiju,» sarunā ar laikrakstu Äripäev sacīja J. Heleniuss. Investīciju baņķieris norādīja, ka Igaunija apsteigs Somiju, ja valdība turpinās īstenot savu pašreizējo pamatpolitiku.

J. Heleniuss arī uzsvēra, ka Igaunija var lepoties ar daudz elastīgāku un nobriedušāku ekonomiku nekā Somija. «Somijai pašlaik ir augstāks valsts parāda līmenis. Tas nozīmē, ka somu valdība nevarēs samazināt nodokļus un ir iespējams, ka tie palielināsies,» klāstīja J. Heleniuss.
Tāpat investīciju baņķieris uzskata, ka Igaunija var viegli pievilināt ārvalstu investorus – valstī ir zemi nodokļi un «saprātīgas» dzīves izmaksas.
Db.lv jau vēstīja, ka J. Heleniuss paudis uzskatu, ka Igaunijā vajadzētu ieviest angļu valodu kā otru valsts valodu. Šāds solis attīstītu Igaunijas ekonomiku.
J. Heleniuss Igauniju salīdzināja ar Singapūru, kurai sešdesmitajos gados, iegūstot neatkarību, iekšzemes kopprodukts uz vienu iedzīvotāju bija mazāks nekā Āfrikas valstij Ganai. Singapūras panākumus J. Heleniuss skaidroja ar valsts lēmumu piešķirt oficiālas valodas statusu angļu valodai.
Vēstīts arī, ka pērnā gada trešajā ceturksnī Igaunijas valsts parāds veidoja 6% no iekšzemes kopprodukta, kas bijis mazākais īpatsvars Eiropas Savienības valstu vidū.

, 2012. gada 6. februāris 17:26

No comments:

Post a Comment