Pages

30 April, 2013

Par tēmu - Re:Baltica: Ko mēs gribējām pateikt ar «mazo algu» rakstu



Mans komentārs par rakstu - http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/462513-rebaltica_ko_mes_gribejam_pateikt_ar_mazo_algu_rakstu

Lieliska tēma - nevienlidzība sabiedrībā, strādnieku šķira un darba devēju šķira. Nav nemaz tālu no Marksa un Engelsa darbu tēmām. Problēma ir tik veca cik sabiedrībā pastāv naudas/preču attiecības. Bet kur ir risinājums? Tāda risinājuma pie pastāvošās ekonomiskās sistēmas (kapitālisma koncepcijas) nepastāv. Nekad un neviens nebūs apmierināts ar noelnīto. Tas ir salīdzināms ar savas astes ķeršanu. Līdzko cilvēki pelnīs vairāk - pieaugs cenas, sāksies inflācija un nopelnītais būs izkusis kā sniegs saulītē. Protams, ka procesi ir daudz sarežģītāki.

Tas, par ko tiek rakstīts un komentēts, ir sekas visiem tiem procesiem, kas patreiz notiek sabiedrībā, gan Latvijā, gan Eiropā, gan citur pasaulē. Un, jāatzīst, ka pie mums nemaz nav tik slikti, kā ir citur, kur ir bads, slimības un daudz lielāka nabadzība.

Kas ir galvenais vainīgais, ko jāsēdina aiz restēm? Tā ir NAUDA. Visu proecesu pamatā šodien ir NAUDA. Nauda izmaina cilvēkus. Tās iegūšanas procesos tiek sagrauda daba un izniekoti resursi, tai skaitā cilvēku resusrsi. Ekonomika, ko māca skolās un augstskolās ir pilnīgi aplama - tā nemāca ekonomēt, bet māca pelnīt naudu izniekojot dabas resursus. Tā grauj cilvēku patiesās vērtības - mīlestību, labsirdību, līdzcietību, prieku, vēlešanos radīt vērtības, kas dotu mūsu sabiedrībai. Padomājiet - ko jūs, mēs, cilvēki pielūdzam? Vai tā nav NAUDA? Kam jūs veltat visu savu dzīvi? Vai tā, gadījumā, nav skriešana pēc NAUDAS un tās tā saucamā "pelnīšana"?

Vai jums ir atbilde uz jautājumu - ko darīt un ko mainīt? Vai nebūtu jāatbrīvojās no naudas kā tādas. Kā to izdarīt - jāsaliek visiem galvas kopā un jāizdomā.

Gints

No. 1 Hobby in Latvia


Clip from the new TV comedy series "Onion News Network" featuring Latvian American actress Laila Robins. Latvijas vārds pieminēts jaunajā TV komēdijseriālā «Onion News Empire», kas ironizē par žurnālistiku un to, cik tālu žurnālists ir gatavs iet, lai veidotu veiksmīgu karjeru un saglabātu ietekmi. «Vai zini, kāds ir hobijs numur viens Latvijā? Skumšana,» savam padotajam saka latviešu izcelsmes ASV aktrises Lailas Robiņas (Laila Robins) atveidotā Helēna, kura draud savu padoto nosūtīt uz Latviju, ja viņš nespēs nākt klajā ar kādu sensacionālu sižetu.

27 April, 2013

OFF THE GRID - Dokumentālā filma par [ne]ekonomiku


Alexander Oey traveled throughout the United States and filmed communities who are taking matters into their own hands. 50 of the 46 U.S. states are nearly bankrupt. Over 13 million Americans are unemployed. More than 49 million people live below the poverty line. How was it able to come that far? People seek for their own Utopia outside the financial system and government. Are these communities the right path and solution? Has they found effective alternatives, while governments worldwide are heading to bankruptcy?

09 April, 2013

Innocent, in a way.

" What I realized over the years is that when I'm on camera and I'm going to have sex all these ideas of what's right and wrong in society they go away " BELLADONNA is an American porn actress. " Why my painting are shocking ? They are just relax people...naked people, they are showing their vaginas. But what is a vagina, man ?... It's the most important tool in life " ALBERTO MIELGO is a Spanish painter. This short documentary follows two different artistic world for an unexpected combination. Directed by Alexis Wanneroy To see the Final Painting : albertomielgo.com/sintitulobell.html

08 April, 2013

Nekas pārdabisks - "Sapņu piepildījumam vidējam latvietim mēnesī nepieciešami 1 473 lati".


Uz jautājumu, cik lieliem cilvēkam ienākumiem jābūt, lai varētu normāli dzīvot, vidējā iedzīvotāju nosauktā summa ir aptuveni 665 lati mēnesī, kas ir par 72 latiem vairāk nekā pagājušā gada jūlijā, liecina jaunākā DNBLatvijas barometra pētījuma dati. Tikmēr sapņu piepildījumam vidējam latvietim nepieciešami 1 472 lati mēnesī. 
Tiesa gan, pētnieki norāda, ka vasarā iedzīvotāji šai ziņā ir nedaudz pieticīgāki, jo apkures sezonas problēmas nav aktuālas. Tostarp gandrīz puse jeb 47% aptaujāto norādījuši, ka viņiem pietiktu ar summu līdz 500 latiem, bet tikai nedaudz mazāk – 43% - saukuši naudas summas robežās no 501 līdz 1000 latiem. To, ka normālai dzīvei vajadzētu saņemt algu, kas lielāka par 1000 latiem, minējuši vien 9% aptaujāto. Savukārt, norādot, cik lieli ienākumi respondentiem būtu nepieciešami, lai varētu īstenot visus savus sapņus, gandrīz puse jeb 49% aptaujāto minējuši summu līdz 1000 latiem mēnesī, 27% šim nolūkam būtu nepieciešami ienākumi 1001-2000 latu robežās, bet vairāk nekā 2000 latu sapņu piepildījumam nepieciešams 19% aptaujāto. Tikai 14% respondentu teikuši, ka tam pietiktu arī ar ienākumiem līdz 500 latiem mēnesī. Jāpiebilst, ka vidējā respondentu norādītā summa šajā jautājumā vairāk nekā divkārt pārsniedz normāla dzīves līmeņa prasības – sapņu piepildījumam vidējam Latvijas iedzīvotājam nepieciešami 1473 lati mēnesī. Pētījumā vaicāts arī, kādiem ieņēmumiem būtu jābūt ģimenē ar trim bērniem, lai varētu pienācīgi iztikt, un vidējā aptaujāto nosauktā summa ir 1362 lati. Jāpiebilst, ka iedzīvotāju atbildes šai jautājumā būtiski neatšķiras atkarībā no tā, vai viņiem ir bērni vai nav. To, ka šādas ģimenes ienākumiem vajadzētu būt līdz 1000 latiem, norādīja 46% aptaujāto, tostarp 21% aptaujāto atzīmēja tieši 1000 latu. Savukārt 40% respondentu pauduši viedokli, ka ģimenei ar trim bērniem nepieciešams no 1001 līdz 2000 latiem, bet 11% aptaujāto uzskata, ka pienācīgi iztikt šādā gadījumā nav iespējams bez 2000 latiem mēnesī. 

http://www.db.lv/finanses/sapnu-piepildijumam-videjam-latvietim-menesi-nepieciesami-1-473-lati-390968

Anonymous: Operation Israel 2.0


Anonymous DDoS attempts are a way to raise global awareness for rights and freedom issues, former MI5 agent Annie Machon told RT. The real cyber-terrorism is happening on a state level, taking such forms as the Stuxnet virus, she said. Anonymous hacktivist group on Sunday launched a massive cyber-attack dubbed #OpIsrael, and claimed to have taken down hundreds of Israeli websites. The sites that reportedly crashed included the web pages of the Israeli Defense Ministry and Knesset, as well as some Israeli branches of major companies. But according to Machon, such actions should not be considered hacking attacks, rather a form of a mass-scale protest against the state-level clampdown on freedoms. http://rt.com/op-edge/anonymous-attacks-vs-cyber-terrorism-464/

03 April, 2013

Stan Lee Cole - Separated


Stan Lee Cole - Separated from Mark Borgions on Vimeo.

Very nice video and music. Just for some feelings. Separated by Stan Lee Cole. Official music video. Video by Mark Borgions.