Pages

30 April, 2013

Par tēmu - Re:Baltica: Ko mēs gribējām pateikt ar «mazo algu» rakstu



Mans komentārs par rakstu - http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/462513-rebaltica_ko_mes_gribejam_pateikt_ar_mazo_algu_rakstu

Lieliska tēma - nevienlidzība sabiedrībā, strādnieku šķira un darba devēju šķira. Nav nemaz tālu no Marksa un Engelsa darbu tēmām. Problēma ir tik veca cik sabiedrībā pastāv naudas/preču attiecības. Bet kur ir risinājums? Tāda risinājuma pie pastāvošās ekonomiskās sistēmas (kapitālisma koncepcijas) nepastāv. Nekad un neviens nebūs apmierināts ar noelnīto. Tas ir salīdzināms ar savas astes ķeršanu. Līdzko cilvēki pelnīs vairāk - pieaugs cenas, sāksies inflācija un nopelnītais būs izkusis kā sniegs saulītē. Protams, ka procesi ir daudz sarežģītāki.

Tas, par ko tiek rakstīts un komentēts, ir sekas visiem tiem procesiem, kas patreiz notiek sabiedrībā, gan Latvijā, gan Eiropā, gan citur pasaulē. Un, jāatzīst, ka pie mums nemaz nav tik slikti, kā ir citur, kur ir bads, slimības un daudz lielāka nabadzība.

Kas ir galvenais vainīgais, ko jāsēdina aiz restēm? Tā ir NAUDA. Visu proecesu pamatā šodien ir NAUDA. Nauda izmaina cilvēkus. Tās iegūšanas procesos tiek sagrauda daba un izniekoti resursi, tai skaitā cilvēku resusrsi. Ekonomika, ko māca skolās un augstskolās ir pilnīgi aplama - tā nemāca ekonomēt, bet māca pelnīt naudu izniekojot dabas resursus. Tā grauj cilvēku patiesās vērtības - mīlestību, labsirdību, līdzcietību, prieku, vēlešanos radīt vērtības, kas dotu mūsu sabiedrībai. Padomājiet - ko jūs, mēs, cilvēki pielūdzam? Vai tā nav NAUDA? Kam jūs veltat visu savu dzīvi? Vai tā, gadījumā, nav skriešana pēc NAUDAS un tās tā saucamā "pelnīšana"?

Vai jums ir atbilde uz jautājumu - ko darīt un ko mainīt? Vai nebūtu jāatbrīvojās no naudas kā tādas. Kā to izdarīt - jāsaliek visiem galvas kopā un jāizdomā.

Gints

No comments:

Post a Comment