Pages

11 June, 2010

Soross: Mēs tikko esam iegājuši krīzes otrajā cēlienā...

Miljardieris investors Džordžs Soross norādījis, ka mēs tikko esam iegājuši krīzes otrajā cēlienā, jo Eiropas fiskālās nedienas pasliktinās un valdības ir spiestas samazināt budžeta deficītus, kas var iegrūst globālo ekonomiku atpakaļ lejupslīdē, ziņo Bloomberg.

«Finanšu sistēmas sabrukums, kā mēs zinām, tas ir reāli, un krīze ir tālu no beigām,» viņš sacījis konferencē Vīnē, piebilstot: «Patiešām, mēs tikko esam iegājuši drāmas otrajā cēlienā.»

79 gadus vecais Dž. Soross uzskata, ka pašreizējā situācija pasaules ekonomikā ir biedējoši atgādinoša par pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem. Viņš norādījis, ka valdības ir spiestas samazināt savus budžeta deficītus laikā, kad ekonomiskā atlabšana ir vāja.

«Kad finanšu tirgi sāka zaudēt uzticību valsts parādam, Grieķija un eiro nokļuva uz centrālās skatuves, bet ietekme varētu būt jūtama visā pasaulē,» sacījis miljardieris.

Bloomberg
atgādina, ka Dž. Sorosa veiksmes pamatā ir tieši viņa prognozes. Viņa firma Soros Fund Management LLC pārvalda aptuveni 25 miljardus ASV dolāru.

Kredītsaistību neizpildes mijmaiņas līgumi, kuru mērķis ir aizsargāt obligāciju turētājus pret defolta risku, ir bīstami un «licence nogalināt», sacījis Dž. Soross.

No comments:

Post a Comment