Pages

13 December, 2012

Sabiedrība, kurā nepastāv NAUDA - nav noziedzības, nav banku, nav kredītu, nav nabadzības, nav nevienlīdzības.

Patreiz Latvijā ļoti aktīvi tiek apspriesta EUR valūtas ieviešana un procesi, kas sasitīti ar iekļaušanos eirozonā. Pamatā sabiedrībā valda uz emocijām balstīti spriedumi par šo procesu lietderību. Tā īsti neatminos vai pāstāv ekspertu izstrādāts  novērtējums par šāda soļa plusiem un mīnusiem?

Viens no šodienas sabiedrības neapmierinātības un ekonomisko attiecību stūrakmeņiem ir strupceļš, kurš ir izveidots ilgus gadu simtus kultivējot naudas/preču attiecības. Galveno lomu šajā procesā spēlē mūsdienu kapitālistikās "ekonomikas" principi - visu var nopirkt un visu var pārdot. "Ekonomika" pēdiņās, tādēļ, ka šodienas ekonomikai ir ļoti tālu līdz tam, ko var saukt par efektīviem ekonomiskajiem procesiem, cilvēces, sabiedrības un indivīda labklājību un progresu. Pats nesaprotamākais un izkropļotākais, kas pastāv mūsdienu "ekonomikā" ir tas, ka NAUDA ģenerē NAUDU - papīrs ģenerē papīru. Šis process no ekonomiskā viedokļa ir pilnīgi ABSURDS.

Jebkurai naudas sistēmai, vai tas būtu EUR, USD vai LVL, nav nākotnes. Tad, kad sabiedrība atteiksies no naudas-preču attiecībām, cilvēki pilnībā varēs realizēt savas individuālās spējas un vērtības. Sabiedrības modelis, kurā nepastāv preču-naudas attiecības balstās uz resursu sadales un efektīvas resursu izmantošanas ekonomikas principiem, kur "valstij" vai "valdībai" ir viens vienīgs pienākums - efektīgi pārvaldīt un sadalīt resursus.
 
Nav NAUDAS - nav noziedzības, nav nabadzības, nav nevienlīdzības, nav kredītu, nav banku. Ir tikai milzu iespējas katram no mums realizēt sevi - sevis un visas cilvēces labklājības vārdā. Mūsu, kā cilvēku un atsevišķu indivīdu galvenais mērķis ir labklājība, sevis realizēšanas iespējas, pozitīvas emocijas, sevis un procesu izzināšana, atklāšana. Visiem ir labi zināms, ka cilvēkam patiesā balva par radīto, izveidoto un padarīto ir paša gandarījums un došanas/dāvināšanas/ziedošanas prieks un emocijas. 

Vai tiešām ikvienam no jums, kā loģiski domājošam humanoīdam, cilvēkam vai saprātīgai būtnei neveidojas jautājums - vai tie mērķi, kuru vārdā jūs šodien dzīvojat un strādājat, jūs aizvedīs līdz labklājībai un pilnvērtīgi izdzīvotai dzīves pieredzei??????????????? Visas atbildes uz jautājumiem par to kā veidot šodienas un nākotnes sabiedrību ir tepat blakus. Jums tikai ir jāatver acis!!!!!

Ar cieņu.
Gints


No comments:

Post a Comment